Nexus са флагманите на телефоните с операционна система Android. За мнозина те са най-добрите телефони в света и тези твърдения не са без основание. Nexus е марка на Google, но телефоните се произвеждат от различни производители, като през годините това са били Samsung, HTC, Asus, LG, а сега се включват и Huawei.

Днес Google представи два нови телефона, на които си струва да обърнете сериозно внимание, най-вече заради съотношението цена спрямо качество. Освен тях, налице е и нов таблет, както и новости около Chromecast устройствата, които позволяват да превърнете телевизора си в огромен монитор на вашия компютър, телефон или таблет. Google анонсира и обновления в някои ключови приложения.

Нови телефони

Android е платформа, която се използва от над 4,000 модела устройства по света. Последната версия на Android, която е кръстена на бонбоните Marshmallow идва със значителни подобрения, а обичайно след нова версия на операционната система, Google анонсира и нови модели на Nexus, които да покажат напълно възможностите и. Ето и тазгодишните преложения.

Nexus 6P е първият изцяло метален телефон Nexus. Създаден в сътрудничество с Huawei, телефонът има екран от 5.7 инча и е произведен от алуминий, който се използва в космическите технологии. Телефонът идва с USB Type-C, който позволява бързо зареждане, 64 битов процесор и камера с 12.3 мегапиксела. Тоест очаквайте страхотни снимки. Този модел ще се продава в САЩ на цени започващи от 499 долара.

Nexus 5X е продължение на изключително успешния модел Nexus 5 и отново е произведен в сътрудничество с LG. Екранът е 5.2 инча и същата камера и USB Type-C. Този модел ще се продава със стартова цена от 379 долара.

И двата телефона ще включват нов сензор за пръстови отпечатъци наречен Nexus Imprint, който дава възможност за бърз достъп до телефона, както и Android Pay (само в САЩ). Двата модела могат да бъдат поръчани директно от Google в множество държави, за жалост България не е сред тях.

Google New Products

Pixel C

Това е първият таблет изцяло произведен от Google. Pixel C идва с клавиатура, която наподобява таблета на Microsoft - Surface. Таблетът и клавиатурата се свързват чрез магнит, тоест не трябва да разпъвате кабели, за да работят заедно. Pixel C ще бъде с алуминиев корпус и ще се предлага около Коледа. Цена не е обявена.

Chromecast

Цели две нови Chromecast устройства анонсира Google. Първото е обновена версия на досегашното устройство, като подобренията са в скоростта на WIFI и по-малко буфериране. Google се шегуват, че най-важното в новия Chromecast са това, че ще се предлага в два нови цвята.

Chromecast Audio ще бъде устройство, което можете да използвате с говорители, тонколони и да пускате любимата си музика на тях директно през телефона или таблета си.

Обновени са и Chromecast приложенията за телефони, с които работата се очаква да бъде по-лесна.

И двете устройства ще са достъпни на цена от 35 долара всяко.

Chromecast

Приложения

Промени идват в две от основните приложения на Google - Play Music и Photos.

Google Play Music ще предложи „семеен абонамент" за 14.99 долара на месец, който ще може да се ползва от до шест човека. Подгответе се за танци.

Обновленията за Google Photos са свързани с по-добра интеграция с Chromecast, както и по-лесно споделяне на снимките.