Американският производител представи серийна версия на Ford Vignale Mondeo. Това е първият модел от новото семейство. Под знака на Vignale от завода на марката във Валенсия ще излизат автомобили ръчна изработка.

Ключовите думи в случая са лукс и елегантност. Новото попълнение в гамата ще се предлага като седан врати и като комби. По-късно през годината производителят ще пусне и Ford Vignale S-MAX, пише autobild.bg.

Клиентите ще могат да поръчват луксозното поръчково Mondeo от май. Моделът ще е богато обзаведен с технологии за активна безопасност като асистент за избягване на удар с възможност за разпознаване на пешеходци. Двигателите са мощни и икономични, сред тях е и новият 2-литров битурбодизел с мощност 210 к.с., както и бензиновият EcoBoost с мощност 240 к.с. и хибридната система (електрически и бензинов мотор със сумарна мощност 187 к.с.). Купувачите ще могат да поръчват и фирмената интелигентна система за четири задвижващи колела iAWD.

Всички автомобили от този вид ще вървят и с приложението за смартфони, което с помощта на GPS ще намира и регистрира подходящо за паркиране място при зададени от шофьора локация и час. То ще открива и бензиностанции по маршрута и ще осигурява спешна връзка с услугата Vignale OneCall.

Ford Vignale Mondeo осигурява тиха и комфортна езда благодарение на технологията Active Noise Cancellation и специалната структура на шасито си.
За първи път в бранша Ford въвежда и надуваеми задни колани, които пазят пътниците пет пъти по-добре спрямо конвенционалните.

Моделите от тази серия ще може да бъдат поръчвани наред с широка гама от продукти и услуги на марката от луксозни FordStore салони, където ще ги глези специално обучен персонал, като първоначално компанията ще открие 200 такива места в Европа.