Българският осигурителен пазар е на път да се сдобие с още една компания. Компанията за бързи кредити EasyCredit, управлявана от дружеството "Изи асет мениджмънт", получи лиценз в края на миналата седмица от Комисията за финансов контрол и ще стъпи на пазара на осигурителни услуги. Новата компания ще носи името "Пенсионноосигурително дружество "Утре".

В него 99.99% от капитала ще са собственост на "Изи асет мениджмънт", а една акция ще се притежава от Станимир Василев, който е председател на съвета на директорите на същата компания, поясняват от финансовия регулатор.

Очаква се дружеството да заработи най-рано през септември. То е с капитал от 5 млн. лв., в процес на регистрация е, и ще се управлява от мениджърите EasyCredit - Станимир Василев, Неделчо Спасов и Кирил Михайлов.

EasyCredit е една от най-бързоразвиващите се компании за микрокредитиране на българския пазар. Тя е изцяло българска и е основана през 2005 година. Освен в България успява да стъпи на редица чуждестранни пазари като Украйна, Румъния и екзотичната Камбоджа.