Volkswagen ще се опита да привлече интереса на феновете на високите скорости с концептуалния си автомобил Golf R 400, който ще бъде представен на Автосалон Пекин 2014 в края на тази седмица, пише autoclub.bg

Както подсказва името, мощността на машината ще възлиза на точно 400 к.с., а въртящият момент ще е 450 Нм. Силата ще се генерира от турбо бензинов мотор, за който все още липсват подробности. На практика, този концепт ще бъде по-мощен от сегашния флагман в гамата на Golf със 100 к.с. и 70 Нм.

Този сериозен скок в мощността ще доведе и до добри резултати на пътя. Ускорението до 100 км/час ще спадне с една секунда и ще се извършва за 3.9 сек. вместо досегашните 4.9 сек. Максималната скорост ще бъде електронно ограничена на 282 км/ч.

Разбира се, освен с променена техника, Golf R 400 ще се оборудва и с нова външност, която включва аеродинамични панели за броните и праговете, както и по-големи колела. Предполага се, че някои от детайлите ще бъдат изработени от въглеродни влакна с цел олекотяване, като общата маса на колата няма да надхвърля 1400 кг.

Фейслифт за Volkswagen Touаreg

Volkswagen освежи Touareg. Фейслифтът на джипа ще бъде показан пред публика на Автосалон Пекин 2014, а ще бъде при дилърите в началото на лятото.

Модернизираният Фолксваген Туарег има по-големи фарове (биксенонови за всички нива на оборудване), различна решетка на радиатора с 4 успоредни пръчки вместо две, друга броня, както и хромирана част минаваща в ниската част на колата (за пакета Chrome & Style).

Отзад са барнати бронята и стоповете. Интериорът не е пипан, но мултимедийната система ще има достъп до Google Earth и Street View. Туарег има също така система за кръгово видео наблюдение, автоматично превключване на дългите светлини и адабтивен круиз контро. Двигателите са същите.