Община Видин има просрочените задължения от предишни години в размер от над 6 милиона лева. Това бе съобщено на проведеното днес заседание на Общински съвет Видин, на което бе приет бюджета на общината за 2015 година, съобщава БТА.

Общият размер на средствата в бюджета на община Видин за 2015 година е 32 822 468 лева, като местните приходи в него са 14 585 309 лева. В разходите за местни дейности най-много са предвидени за общинската администрация - близо 9 милиона лева или 80 процента, и за филиал "Образование" - над 1 милион лева, около 5 процента.

Неплатените данъци на граждани и фирми към община Видин до края на миналата година са 10 778 695 лева. Освен това общината очаква и приходи от над 70 милиона лева по проекти, финансирани от Европейския съюз и други източници. Тази година завършва
изпълнението на проекта за водения цикъл в града и изграждането на регионално депо за битови отпадъци, за които ще бъде извършено и окончателно плащане на дейностите, съобщи на заседанието зам.- кмета на община Видин - Добромир Дилов.

Близо 6 милиона лева са капиталовите разходи в бюджета на общината за тази година.