Световният гигант във финансовите услуги AIG разширява присъствието си в България със създаването на първия по рода си в страната Център за споделени услуги, който беше открит днес.

Новата инвестиция е стратегическа за AIG и ще подпомага дейността на компанията в 17 европейски страни.

"Тази инвестиция е уникална с това, че ние сме първата международна финансова организация, която прави подобен център в страната. Както и заради това, че е първият многоезичен център на AIG в света", коментира управителят на компанията за България Венислав Йотов.

„Отварянето на новия Център в София, който има важна роля за нашата работа в Европа, затвърждава силната ангажираност на AIG към България. Нашите планове са да продължаваме да разширяваме дейността си в страната", коментира президентът на компанията Питър Хенкок.

В Центъра на AIG вече са наети 350 специалисти, от които 98% са с висше образование и всички владеят един и повече чужди езици. До края на 2015 г. компанията планира да увеличи екипа си до 500 служители.

„Инвестицията на AIG създава отлична възможност за кариерно развитие на български специалисти в една от най-големите застрахователни компании в света", завърши от своя страна Йотов.