Над 600 кандидати ще се борят за 6 работни места в Ресор „Туризъм" на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в Пловдив. Първото интервю за назначаване на служители ще бъде на 13 и 14 септември в аулата на Медицинския университет, каза пред журналисти в Пловдив зам.- министърът Иво Маринов, който оглавява сектора, предаде Радио "Фокус" - Пловдив.

Мястото за писмения изпит е избрано там, тъй като кандидатите са много и не могат да се съберат в нито една стая или зала на министерството в Пловдив.

Личен избор на всеки е къде ще работи, каза Маринов по повод напусналите служители, които отказаха да се преместят в Пловдив. Той добави със съжаление, че това са все дългогодишни служители и специалисти, които тепърва ще трябва да си търсят нова реализация в София.

Самият Маринов ще пътува, ако не всеки ден, то през ден, тъй като обгрижва още три дирекции в министерството и ще трябва да контролира и тяхната дейност. Освен това съпругата му също остава в София на този етап. Тя ще се премести само, ако си намери работа, подобна на сегашната. Иво Маринов не пожела обаче да съобщи какво работи съпругата му сега.

Заместник- министърът каза, че се чувства добре на новото си работно място, въпреки че все още няма Интернет и кабелна телевизия, но това ще се случи до дни. Експертен състав в ресора също не му липсва. Очаква той да бъде попълнен от новоназначените кадри от Пловдив, тъй като има голям избор.