От доста време се носят слухове, че BMW и Toyota/Lexus работят върху съвместен проект за спортен автомобил. Сега AutoExpress внася допълнителна яснота за това какво се случва около проекта, пише autoclub.bg.

По информация на британското издание, работата по колата е напреднала, като вече на пътя се тества функциониращ прототип. Версията за японците би трябвало да е напълно готова през 2020 година, като се очаква да играе ролята на наследник на LFA.

Въпреки това, задвижването няма да идва от V10 мотор, както в миналото, а от нова хибридна система, включваща V8 бензинов двигател и електромотор.
Най-смелите прогнози сочат, че максималната мощност на хибрида ще достига цели 1000 к.с.

Що се отнася до модела за баварците, той ще има подобна система, но ще използва 6-цилиндров мотор от BMW M. Цената и на двете коли ще е приблизително еднаква.

Убийствена визия за първия джип на Alfa Romeo


Не е тайна за никого, че Alfa Romeo подготвя първия си кросоувър, който ще се базира на актуалния седан Giulia. Все още няма много официална информация за возилото, но се смята, че то ще се появи още догодина - може би на салона във Женева през пролетта.

Алесандро Масера, дизайнер от Италия, представи своята визия за това как може да изглежда въпросния модел и, смело можем да кажем - бихме искали Alfa Romeo да се вгледа в изображенията му. Виждаме компактен SUV с пропорциите и стойката на Mercedes GLA, който носи новата фирмена предница на марката и има доста спотна осанка.

Слухове около джипката сочат, че тя ще се появи на пазара с куп 4-цилиндрови турбо дизелови и бензинови мотори. А върховата версия на модела ще има 6-цилиндров бензинов мотор.