Разградският Лудогорец стана вторият български отбор, класирал се за груповата фаза на Шампионската лига, след Левски. Тимът ще заработи 8.6 млн. евро само от участието си там, но това далеч не е всичко, което предстои да влезе в касите на „орлите", пише Topsport.bg

Справка от сезон 2013/2014 г. сочи, че Виктория Пилзен, Андерлехт и Аустрия (Виена) са получили най-малко средства от участието си в груповата фаза на турнира, като те са съответно 11.128 млн. евро, 12.2 млн. евро и 12.7 млн. евро.

Най-много приходи от миналогодишното издание на Шампионската лига са взели Реал Мадрид и ПСЖ, съответно 57 и 54 млн. евро, докато Атлетико Мадрид заработи 50 млн. евро. В груповата фаза на турнира Лудогорец ще изиграе 6 срещи - три като домакин и три като гост.

"Лудогорец" ще изиграе 6 мача 3 като домакин и 3 като гост. От домакинските срещи клубът на Кирил Домусчиев ще получи приходи от продажба на билети, телевизионни права и реклами. Тъй като мачовете ще се играят на Националния стадион в София, а отборът попадна в най-силната възможна група, посещаемостта, както и интересът към срещите ще е огромен.