Още през следващата година Opel ще пусне бюджетен компактен модел, кръстен Viva. Автомобилът, който в момента се тества в реални условия, ще струва не повече от 7000 евро, информира autoclub.bg.

"Опел Вива" ще използва платформата на Chevrolet Spark. Двигателите на евтиния Опел ще дойдат от модерния мъник Adam. първият ще е с обем 1,2 литра и мощност 70 конски сили, а втория 1,4-литров със 100 коня. Opel Viva 2015 ще е конкурент на Dacia Sandero.

Ford Focus RS идва с 330 к.с.

Най-мощната модификация на компактния Ford Focus - резачката RS, ще се задвижва от мотор с максимална мощност от 330 к.с. Въпросният двигател е 2.3-литровият EcoBoost, който се поставя и в последното поколение Ford Mustang.

На практика, този автомобил ще е почти толкова мощен, колкото зверската лимитирана серия Focus RS 500, която беше разпродадена преди няколко години за едва 12 часа.
Focus RS ще продължи да се задвижва от предните колела. На разположение ще е и системата RevoKnuckle, която включва специални детайли по окачването и кормилния механизъм.