Volvo анонсира плановете си да наеме 1300 нови работници за завода си в Торсланда, които ще поемат допълнително производство на актуалния модел XC90. Предвижда се работа на три смени, тъй като поръчките за машината буквално валят, пише autoclub.bg

В момента във фабриката се сглобяват още моделите S60, S80, V70 и XC70, като сумарната продукция годишно възлиза на 300 000 екземпляра. Съвсем наскоро всички 1927 бройки от първата серия на XC90 бяха разграбени, а по всичко личи, че стандартният модел също се продава добре.

Над 100 хил. продажби за Mercedes S-Class

За малко повече от една година луксозният флагман на Mercedes-Benz - S-Class, е успял да намери над 100 000 клиенти по целия свят. Това спокойно може да се счете и за рекорд, поне що се отнася до историята на модела, в която за първи път интересът през първите 12 месеца е толкова висок.

Към момента, от началото на годината, немската марка е продала над 75 000 бройки от луксозната премиум лимузина, което е ръст от над 100 процента спрямо същия период на миналата година.

Семейство W222 е най-голямото в историята на S-Class досега, като в крайна семтка общата бройка на различните версии трябва да достигне шест. В тях се включват стандартен, удължен, двуврат, открит, Pullman и Maybach модели.