Премиерът в оставка Пламен Орешарски обещал на БСП да си помисли дали да оттегли внесения законопроект за актуализация на държавния бюджет. Това обяви червената депутатка Корнелия Нинова на излизане от Министерски съвет след срещата си с министър-председателя, предаде репортер на News.bg

Такава актуализация в момента не се налага, в мотивите самото правителство признава, че бюджетът може да се изпълни и със заложените в момента параметри, напомни социалистката, която по-рано днес на брифинг в парламента обяви, че БСП ще поискат кабинетът да оттегли внесеното в НС предложение за актуализация на бюджета.

Мотивират се с презапасяване, което не би трябвало да се прави, защото ще влоши финансовото състояние на държавата, смята Нинова.

От думите й стана ясно, че Орешарски не е дал заявка за краен срок, до който ще е готов с решението си.

Припомняме, във вторник народните представители ще имат извънредно заседание и се очаква тогава да стане ясно ще има ли актуализация и ще засегне ли централния бюджет или само този на НЗОК.

БСП остават твърдо зад именно това искане - актуализация само на парите за Касата. Не знаехме за тези параметри, научихме ги в последния момент, 15 минути преди заседание на комисията и не ги приемаме, отсече Нинова по отношение размерите на актуализацията.

Според нея намесата в централния бюджет е финансово необоснована, същото нещо обявил и финансовият министър Петър Чобанов