Очакваме всеки момент оставка на правителството. Това заяви пред журналисти председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов, с което затвърди очакванията, че може би утре ще е последният редовен ден на кабинета „Орешарски", предаде репортер на News.bg.

Мерджанов предположи още, че най-вероятно утре след редовното заседание на Министерски съвет оставката на премиера ще бъде депозирана в Народното събрание. „Готови сме да я гласуваме веднага", се зарече социалистът и напомни, че именно такова е било желанието на левицата още преди месец, когато каза, че иска бързи избори.

БСП и ДПС ще влязат и утре в пленарна зала. Председателят на Народното събрание Михаил Миков покани и тази седмица лидерите на парламентарно представените партии на специални консултации в кабинета си, на които да се договори дневният ред в последните дни на този парламент.

Да разговарят с Миков от страна на левицата дойдоха Мая Манолова и Атанас Мерджанов, а ДПС бе представена от Алиосман Имамов и Йордан Цонев. Никой не дойде да представи обаче опозицията от ГЕРБ, която се зарече, че повече няма да участва в работата на 42-ото Народно събрание, освен при гласуването на оставката на кабинета.

„Дали ще има кворум утре зависи от това дали депутатите от ГЕРБ ще присъстват в пленарна зала", напомни Мерджанов. Социалистът се зарече, че депутатите от БСП и ДПС ще се регистрират и ще имат готовност да гласуват важни законопроекти, сред които са и измененията за Наказателния кодекс.