Ето това се казва да попаднеш на правилния работодател! Служителите в българския офис на британската IT компания Reward Gateway ще си разделят солидни бонуси след продажбата й на американския фонд за дялови инвестиции Great Hill Partners.

144-те специалисти в пловдивския офис на фирмата получават процент от сумата, на която беше оценена компанията при сделката - 140 милиона паунда или близо 200 милиона евро, разказва вестник „Капитал Daily".

Пред изданието Георги Соколов, управител на българското подразделение, обяснява, че офисът в Пловдив е създаден преди година и половина, като първоначално е отговарял само за софтуерна разработка. В момента служителите тук са повече от половината персонал от 275 души на Reward Gateway в общо шест държави, допълва той.

Според Соколов всички служители ще си поделят около 5% от сумата, на която е оценена компанията - 140 млн. паунда. В официалното изявление се казва, че става дума за 6.5 млн. паунда, като в нея няма да участват членовете на борда на директорите, т.е. остават 269 души.

Груба сметка показва, че всеки служител би трябвало да получи по малко над 24 000 паунда. По днешния курс на паунда това прави приблизително по 70 000 лева.