За пет нови назначения в Холдинг БДЖ и БДЖ Пътнически превози научи Money.bg. Три от назначенията са в националния пътнически жп превозвач и това са новите директори на поделенията в София, Горна Оряховица и Пловдив.

Припомняме че в средата на месеца бе взето решение търговските центрове, които бяха създадени от бившото ръководство да се разформироват и да се върнат обратно т.нар поделения.

Общото между трите назначения в отделните градове е, че те са били дългогодишно служители на железниците, но са били отстранени по време на управлението на Йордан Недев.

Така в София начело на пътническото поделение застава инж. Генчо Мирков, в Горна Оряховица - инж. Стефчо Събчев, а в Пловдив начело застава инж. Пламен Митев.

Нови назначения има и в Холдинг БДЖ. На поста вътрешен одитор е назначен Иво Ленков, а директор на дирекция Обществени поръчки става инж. Татяна Василева. От днес има и нов директор на дирекциа Маркетинг и продажби - инж. Христо Иванов, който също беше сред напусналите по времето на Йордан Недев.