„Продължаваме да изпълняваме поетите ангажименти в областта на инфраструктурата и ще продължим със същото темпо и със същите усилия." Това каза Председателят на УС на АПИ Божидар Йотов преди днешното отваряне на офертите на кандидатите за строителен надзор на лот 3 на АМ „Тракия".

„Движим се по график по отношение на магистрала „Тракия". До няколко дни ще имаме решение за избора на строител на лот 3 на аутобана; до края на юли предвиждаме да имаме договор за строителството на третия лот и да направим „първа копка"  в началото на август", каза още Йотов. За началото на септември е предвидена и първата копка на лот 4 на автомагистрала „Тракия".

Дванайсет фирми са подали документи за участие в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Определяне на изпълнител на консултантска услуга във връзка с изпълнението на: Допълнително проектиране и строителство на обект: Автомагистрала "Тракия" /А-4/ "Оризово - Бургас", участък: Лот 3 "Нова Загора - Ямбол", от км 241+900 до км 277+597.

Те бяха отворени от седемчленна междуведомствена комисия по реда на тяхното подаване:

Обединение „Национални транспортни оси" - гр. Варна

„Пътинвест - инженеринг" АД - гр. София

Рутекс ООД - гр. София

Обединение „Инфрам - Трансгео - Гама" - гр. София

Сдружение „Тракия" - гр. София

„Ежис - България" ЕАД - гр. София

„ММЛ - ТК" ДЗЗД - гр. София

„План инвест - Пловдивинвест - Лот 3" ДЗЗД

ЕРTISA - гр. София

Обединение „Проинтек - рафаилов консулт" - гр. София

Обединение „Т7/СИНК" - гр. Пловдив

„АДО АД - Супервайзер" ЕООД - гр. София