Около 250 000 души са излезли на централния площад в Кайро „Тахрир". Те са там, за да протестират срещу режима на президента Хосни Мубарак, съобщи телевизия „Ал-Джазира". В същото време днес беше завършено формирането на новото правителство начело с назначения в събота премиер Ахмед Шафик. В новия кабинет запазват постовете си повечето стари министри. Министър на финансите става Самир Ридуан, на културата Джабер Асфур, на правосъдието Мадух Мари, съобщи news.bg.

Начело на министерството на външните работи остава Ахмед Абул Гейт. Портфейлите си съхраняват и министрите на отбраната и военната промишленост и на нефта Мухамад Хусейн Тантауи и Самех Фахми. Постът на вътрешен министър зае Махмуд Уагди на мястото на ненавиждания Хабиб ал-Адли, който разпореди крути мерки срещу демонстрантите.

Над 100 души са били убити по време на антиправителствените протести в Египет снощи, съобщи Ройтерс. Все още няма официални данни за броя на жертвите.

Началник на затвор в Западен Египет бе убит, а стотици затворници избягаха, съобщи БТА. Според информациите това е станало в пустинната област Фаюм, западно от Кайро. Около 700 затворници са избягали, а високопоставен служител с ранг на генерал е бил убит, според телевизия Ал Арабия. Според други съобщения разгневената тълпа е отвлякла друг висш служител на отбраната.