7000 работни места може да разкрие изграждането на АЕЦ "Белене", ако за работата по Втора атомна бъдат привлечени представители на строителния бизнес от Плевен, Белене и Плевенска област за извършване на стрителните, монтажните и обслужващи дейности.

Това становище е изразил плевенският областен управител Цветко Цветков при вчерашната си среща с  ръководството на "Атомстройекспорт" у нас в лицето на Анатолий Гавриков - представител на "Атомстройекспорт" за България и Виктор Калугин, заместник-началник на управление "Външни връзки", съобщи електронното издание "Бизнесът в Плевен".

Очаква се този въпрос да бъде обсъден и решен при следваща работна среща с ръководството на руската компания. Визитата се подготвя за периода, когато бъде назначено ръководство на компанията за клон "Площадка на АЕЦ - Белене".

По думите на плевенският областен управител, ако този план се осъществи, ще се реши тежкият проблем с безработицата в региона. С тази цел при посещението на делегацията от "Атомстройекспорт" ще се организират работни срещи с представители на бизнеса, с граждани и медии.