Във връзка  с приетото  решение на проведеното на 25.06.2012 г. Общо събрание на акционерите на Монбат АД за разпределяне на дивидент, дружеството информира за следните условия за изплащане на дивидента на базата на установения общ размер от  6 300 000 лева:

- Брутен размер на дивидента за една акция 0.17228 лева
- Нетен размер на дивидента на една акция - 0.16367 лева за акционерите физически лица.
- Избрана Търговска банка за изплащане на дивидента – Уникредит Булбанк АД
- Начин на изплащане на дивидент: На акционерите, чиито сметки за ценни книжа се намират в регистър А на Централен депозитар /лични сметки/, дивидентът ще бъде изплащан чрез клоновете на Уникредит Булбанк АД. На акционерите, чиито сметки за ценни книжа се намират в регистър Б на  Централен депозитар /клиентска подсметка при инвестиционен посредник/ дивидентът ще бъде изплащан чрез съответния инвестиционен посредник със съдействието на Централен депозитар.

Началният срок за изплащане на дивидента е 03.09.2012 г., а крайтият срок е  03.12.2012 г.

След изтичане на крайния срок за изплащане на дивидента, в рамките на петгдишния давностен срок всеки акционер, който не е получил своя дивидент за 2011 г. ще може да го получи от дружеството в брой  или по банков път  след изрично отравено искане за това на адреса на управление на дружеството – гр. София, ул. Голо Бърдо № 4 или факс – 02 9882413.

Неполучените и непотърсени дивиденти след изтичане на петгодишния давностен срок се отнасят във Фонд Резервен на дружеството.