"Българо-американска кредитна банка" АД (БАКБ) свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 05 юли 2011г. от 10:00ч. в гр.София, ул. "Шипка" № 14, в сградата на хотел "Кристал Палас", при следния дневен ред и проекти за решения:

1. Увеличаване на капитала на "Българо-американска кредитна банка" АД по реда чл.112 и сл. от ЗППЦК. Предложение за решение: Общото събрание на акционерите (ОСА) взема решение да се увеличи капитала на "Българо-американска кредитна банка" АД (БАКБ) от 12 624 725 /дванадесет милиона шестстотин двадесет и четири хиляди седемстотин двадесет с пет/ лева на 25 249 450 /двадесет и пет милиона двеста четиридесет и девет хиляди четиристотин и петдесет/ лева, като увеличението да стане съгласно предложението, съдържащо се в материалите по дневния ред на ОСА. Увеличението да стане чрез издаване на нови  12 624 725 бр. права с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 4 лв.
2. Освобождаване на членове на Надзорния съвет на БАКБ. Предложение за решение: ОСА освобождава г-н Джон Патрик Пауър от длъжност като член на Надзорния съвет на БАКБ.
3. Избор на нови членове на Надзорния съвет на БАКБ. Предложение за решение: ОСА избира за нови членове на Надзорния съвет следните лица: (1) г-жа Цветелина Бориславова Карагьозова (2) г-н Мартин Бойчев Ганев.
4. Освобождаване на членове на Одитния комитет на БАКБ. Предложение за решение: ОСА освобождава г-н Джон Патрик Пауър от длъжност като член на Одитния комитет.
5. Избор на нов член на Одитния комитет на БАКБ. Предложение за решение: ОСА избира за нов член на Одитния комитет г-н Мартин Бойчев Ганев.
6. Одобряване по реда на чл.114 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК) на финансиране, което да бъде предоставено на БАКБ. Предложение за решение: ОСА одобрява в съответствие с чл.114 от ЗППЦК финансиране, което да бъде предоставено на БАКБ от лице, с максимален размер, условия и срокове, посочени в материалите по дневния ред.
7. (нова точка) Увеличаване на капитала на "Българо-американска кредитна банка" АД по реда чл.112 и сл. от ЗППЦК от 12 624 725 /дванадесет милиона шестстотин двадесет и четири хиляди седемстотин двадесет с пет лева/ на 19 357 913 /деветнадесет милиона триста петдесет и седем хиляди деветстотин и тринадесет/ лева. Предложение за решение: Общото събрание на акционерите (ОСА) взема решение да се увеличи капитала на "Българо-американска кредитна банка" АД (БАКБ). Увеличението да стане чрез издаването на нови 6 733 188 бр. права с номинална стойност 1лв. и емисионна стойност 7.5лв., като е допустимо е издаването на допълнителен бр. акции от конкретно определения размер обусловено от евентуална необходимост за закръгляване до цяло число на броя нови акции които определено лице има право да запише. 
8. (нова точка) Избор на г-н Джейсън Лайл Кук за нов член на Надзорния съвет на БАКБ. Предложение за решение: ОСА избира за нов член на Надзорния съвет г-н Джейсън Лайл Кук.
9. (нова точка) Промени в Устава на БАКБ. Предложение за решение: ОСА приема промени в Устава на БАКБ за създаване на нов Раздел VIб ГЛАВЕН ДИРЕКТОР "РИСК"