"България е в челната десетка на страните с най-добри условия за бизнес, сочи доклад "Да правим бизнес 2008". Страната ни е на първо място в света по данъчна политика," заяви премиерът Сергей Станишев.

Той допълни, че страната ни е на едно от най-добрите места за чуждестранни инвестиции.

Станишев бе гост на тържеството по случай първата копка на новата "суха" линия за производство на цимент и клинкер в циментовия завод на "Италчементи груп".

"Това събитие е от голямо значение за целия Варненски регион и за страната ни", заяви премиерът. По думите му, това е една от най-големите индустриални инвестиции в страната ни през последните 20 години.

"Това е най-важното - държавата да се развива бързо и нагоре както в икономически, така и в социален план", посочи Станишев. Той подчерта, че кабинетът се стреми да гарантира максимално добра среда за инвеститорите.

Управляващите непрекъснато изтъкват, че страната ни е въвела един от най-ниските корпоративни данъци и това прави изгоди инвестициите у нас.

Важна подробност за България е, че Европейската комисия остро ни разкритикува и обвини в корупция. Това негативно явление най-много отблъсква инвеститорите.