На свое заседание от 12 юни  2012 г. Комисията за финансов надзор е потвърдила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от „Български фонд за дялово инвестиране” АД, гр. София.

Емисията е в размер на 50 000 лева, разпределени в 50  000 броя обикновени, безналични акции и номинална стойност 1 лева всяка, представляващи съдебно регистрирания капитал на дружеството.

Горепосочената емисия акции и дружеството са вписани в регистъра на КФН.

Както показва справка в Търговския регистър и както подсказва името му, предметът на дейност на  „Български фонд за дялово инвестиране” АД е свързан с придобиване, управление и продажба на участия в български и чуждестранни дружества, финансиране на дружества, в които дружеството участва, търговско посредничество и представителство, покупка, продажба и замяна на недвижими имоти, отдаване под наем и управление на недвижими имоти, както и всяка друга дейност, незабранена от закона.

В Съвета на директорите на дружеството влизат Иван Илиев Янев, Кети Енчева Михайлова и Борислав Михайлов Михов.

Към 13 февруари т.г., когато е било годишното общо събрание на дружеството, акционери  в него са били Иван Янев с 35 000 бр. акции,  Борислав Михов със 6 000 бр. и Сомони Прогрес с 9 000 бр. акции.