Правителството ще проведе последното си заседание за годината. Очаква се министрите да дадат разрешение чрез Българската банка да се кредитират проекти по оперативните програми "Транспорт","Околна среда" и "Регионално развитие".

На Банката за развитие ще могат да разчитат получателите на евросредства, които имат проблеми с осигуряването на собствено финансиране. По правило Евросъюзът осигурява основаната част от парите, нужни за различните проекти, но трябва и съфинансиране. Финансовата институция пък ще използва средствата от кредитното споразумение между България и Европейската инвестиционна банка. Очаква се министрите да обсъдят и преструктуриране на заем от Международната банка за възстановяване и развитие, така че средствата да могат да се използват за завършване на язовирите Нейковци, Пловдивци и Луда Яна.

Кабинетът ще предложи за награждаване с орден за военна заслуга майор Боян Григоров, както и колегата му Пламен Иванов от поделението в Долна митрополия. В края на ноември двамата летци успяха да приземят аварийно самолет Пилатос.

Очаква се правителството да обсъди още и законопроект, която предвижда до 2020-а година 16 на сто от енергията за крайно потребление да бъде от възобновяеми източници. Със закона се цели създаването на условия за постигане на устойчива и конкурентна енергийна политика.

Предстои министрите да разгледат и предложения за промени в Закона за управление на етажната собственост. Те предвиждат опростяване на процедурите по свикване и провеждане на общото събрание, разширяване на кръга от лица, които могат да бъдат избирани за членове на управителния съвет, както и намаляване на обема информация за сградата, за предоставяне в общината.