29 800 къса /1490 кутии/ цигари без акцизен бандерол задържаха митническите инспектори на граничните митнически пунктове в Малко Търново и Лесово при пресечени два опита за контрабанден внос от Турция.

Голямо количество от 26 600 къса или 1330 кутии цигари от четири различни търговски марки са иззети при митническа проверка на влизащ в страната през МП Малко Търново туристически автобус с турска регистрация. Цигарите с марки "Assos", „Royal Red", „Royal Blue" и „Ashima" са били укрити на различни места в багажното отделение и в пътническия салон на автобуса.

Всички пътници и шофьора са заявили, че не знаят чии са цигарите. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу неизвестен нарушител.

Други 3 200 къса /160 кутии/ цигари са иззети от лека кола с българска регистрация, която е пътувала от Турция към България през МП Лесово. Цигарите марка „Karelia Slims" са открити под предната седалка на автомобила. Съставен е акт за митническо нарушение срещу 31-годишен български гражданин с инициали З. А. от област Търговище.