Мениджърът “Институционални продажби и борсово посредничество” в УниКредит Булбанк, Борислава Димитрова е избрана за председател на Комитета по капиталови пазари към Управителния съвет на Асоциацията на банките в България, гласи съобщение на банката.

Избирането й е станало в началото на седмицата на заседание на Комитета по капиталови пазари към УС на Асоциацията на банките в България.

Своята кариера, в Булбанк Борислава Димитрова започва през 1997 г. като дилър в Дирекция “Ликвидност и капиталови пазари”. Тя има богат опит в търговията на българския и на чуждите капиталови пазари. Последователно тя е преминала през различни позиции – била е дилър на ценни книжа с фиксиран доход, брокер, а по-късно и мениджър “Инвестиционно банкиране”. В момента тя е мениджър “Институционални продажби и борсово посредничество” в УниКредит Булбанк.

Борислава Димитрова е лицензиран брокер и инвестиционен консултант. Тя има магистърска степен от Университета за национално и световно стопанство по Международни икономически отношения.