Със 7,850 млн. лв. държавата ще подкрепи инвестиционния проект "Бизнес Парк София", предвижда приетото от Министерския съвет постановление за предоставяне на средства от централния бюджет за 2006 г.

Средствата са за финансиране изграждането на елементи от техническата инфраструктура на "Бизнес Парк София". Инвестиционният план е сертифициран от Българската агенция за инвестиции. През миналата година правителството предостави 3,960 млн. лв. за построяване на необходимата инфраструктура.

"Бизнес Парк София" включва изграждането на модерен бизнес комплекс на обща площ от 220 000 кв. м., от които 100 000 кв. м са парково пространство, а останалите 120 000 кв. м ще са корпоративни и търговски сгради.

Развитието на проекта е важно както за разширяването на търговската и бизнес инфраструктура на столицата, така и за разкриването на нови работни места и повишаването на жизнения стандарт на жителите от района. Подобряването на инфраструктурата в тази част на София (южната дъга на Околовръстния път) е от ключово значение за столицата и ще бъде от полза за целия транспортен трафик.