Решението на апелативния съд в Пловдив да върне Пловдивския панаир на Георги Гергов ще бъде обжалвано във Върховния касационен съд, обяви министърът на икономиката Трайчо Трайков след заседанието на Министерския съвет.

„За мен е смущаващо, че съдът на втора инстанция не е взел предвид записването на акциите от „Пълдингтур инвест" и при двете увеличения на капитала, въпреки че това изрично е записано и в решението на Общото събрание", уточни Трайков, цитиран от репортер на News.bg.

Като друг аргумент за обжалване той посочи, че няма произнасяне по казуса за липсата на разрешение от Агенцията за приватизация.

Трайков поясни, че това са аргументи, показващи противоречия с буквата на закона, които нямат отговор на втора инстанция и добави, че по отношение на духа на закона е ясно, че няма как нещо от забранителния списък изведнъж да се окаже приватизирано независимо по какъв начин.

Затова смятаме, че имаме основание да продължим да отстояваме каузата си пред ВКС, подчерта Трайков. Вчера и премиерът Бойко Борисов заяви, че държавата ще обжалва решението за връщане на панаира на Георги Гургов.