ДЗИ влезе в групата на КВС, като с придобиването на ДЗИ водещата финансова група в Белгия и Централна и Източна Европа прави първите си стъпки в България.

Това изтъкнаха главният изпълнителен директор на групата Андре Берген и изпълнителният директор за Централна Източна Европа Ян Ванхевел на официална пресконференция вчера.

Интегрирането ни в тази силна международна финансова група, каквато е КВС ще ни позволи да запазим лидерската си позиция, както в животозастрахователния сегмент, така и в общото застраховане, коментира председателят на управителният съвет и изпълнителен директор на ЗПАД ДЗИ и ЗПАД ДЗИ - Общо застраховане Недялко Чандъров.

Той изтъкна дългогодишното водещо присъствие на пазара на ДЗИ и съобщи, че за миналата година приходите от застрахователната дейност са нараснали с над 21% и че печалбата на ДЗИ за 2006 г.е около 170 млн.лв.

Дружеството развива от десетилетия дистрибуторска стратегия и сега може да разчита на една от най-големите застрахователни мрежи в България. Утвърдената марка ДЗИ ще бъде запазена съобщиха от групата КВС.

КВС е банка и застраховател с пазарна капитализация 36 млрд.евро към 8 февруари тази година.

КВС възниква от сливането на три банки през 19 век.
В момента има солидни позиции освен в Белгия и в много европейски страни, от скоро в Румъния и България.

КВС е на второ място в Белгия, на 19-то сред банките в Европа и на трето място сред финансовите групи в Централна и Източна Европа.
За КВС работят 51 хиляди служители, които обслужват 11 млн. клиенти.

Групировката има амбициозни финансови цели за периода 2007 - 2009 г.
Стратегията на КВС за Централна и Източна Европа предвижда увеличаване на банковите клонове с 30%, усъвършенстване на мрежите застрахователните агенти, изграждане на повече трансгранични мрежи и укрепване на пазарното си присъствие.

КВС не е само финансов инвеститор, а дългосрочен стратегически инвеститор в България, изтъкнаха представителите на ръководството на групата.

От КВС подчертаха, че са продължители на белгийски инвестиции у нас и че в България от няколко десетилетия работят 62 белгийски фирми, а КВС е първата белгийска финансова институция, инвестирала в България.