Тежки времена се задават пред евентуалното правителство на Пламен Орешарски, ако то бъде избрано. Правителство обаче трябва да има възможно най-скоро. Около тази теза в ефира на Нова телевизия се обединиха двама бивши финансови министри - Христина Вучева и Муравей Радев.

Според Вучева определенията дали това е експертно правителство, програмно или партийно са доста индивидуални и обагрени от интереси.

„Това правителство стана интересен микс. То е политическо, а не експертно", смята Муравей Радев. Според него атаките, които започнаха, още преди кабинетът да е гласуван, ще продължат.

„Ако се запознаете с биографиите на някои от тези хора, ще разберете за какво говоря", заяви Радев. Той обаче изрази съмнение, че това е изборът на Пламен Орешарски.

Според Радева остава сериозен и въпросът каква точно е работата на Министерството на инвестиционното проектиране и дали създаването му е оправдано.

Според експертите ако бъде избран, Пламен Орешарски трябва да преодолее натиска, да прояви смелост и да изпълни това, което е обещал.