Много хора в Италия са свикнали да си купуват фалшиви чанти „Гучи" или часовници „Ролекс", за да изглеждат стилни в страната, където модата и външния вид са на огромна почит, пише днес Ройтерс. Италианската полиция обаче е открила нов вид фалшификати, които стават все по-разпространени в Италия - автомобили Ферари.

При обиск на складове, униформените служители се натъкнали на голямо количество фалшификати на известни модели от спортната марка Ферари. Групата занимаваща се с този нетрадиционен бизнес наброявала 15 човека, които са намирали клиенти за своята продукция по интернет. Според полицията, техниците били „изключително способни" хора.

Автомобилите се сглобявали основно с фалшиви части и някои оригинални, които се събирали по автоморгите на големите италиански градове. „Инженерите" дори използвали части, които са били произведени от други автомобилни компании с единствената цел да намалят общата цена на изделието.

Най-търсеният модел на Ферари е бил 328 Gtb, който е спрян от производство през 80-те години на миналия век. Все пак обаче, заклетите фенове на марката дават мило и драго да притежават подобен уникат в гаража си, пък бил той и фалшив. В неделя, те обичали да го паркират до някое кафе и гордо да го показват на приятелите си.

Повечето автомобили се продавали на цена под 20 000 евро, което е близо една-десета от реалната цена на чисто ново Ферари. Полицията конфискувала 21 автомобила, 14 от които вече са били продадени, а останалите седем все още се сглобявали.