Комисията за финансов надзор одобри проспекта ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ-София за предстоящото увеличение на капитала за четвърти пореден път, съобщиха от пресцентъра на БФБ.

Нетната стойност на активите на „ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ възлиза на 149 024 728 лв., изчислена съгласно пазарните оценки на „Явлена Импакт" ООД. Тази пазарна оценка означава, че зад една акция на фонда стоят активи с нетна стойност 2.94 лв.

По пазарни цени, дружеството притежава недвижими имоти за над 161 млн. лв., като това е близо 2,3 пъти над счетоводната им стойност в размер 71,5 млн. лв. от финансовите отчети към 30 септември 2007 г.

Експертите от „Явлена Импакт" са използвали четири метода при оценяването - метода на пазарните аналози, метод на вещната стойност, приходен метод и остатъчен метод.

Предстои да бъде публикувано съобщение в Държавен вестник за предстоящото увеличение на капитала, след което вероятно през февруари  ще започне търговията с права. Цялата процедура по увеличението се очаква да приключи в началото на март, а търговията с новите акции да започне след средата на същия месец.

„ФеърПлей Пропъртис" ще увеличи капитала си от 50.700 млн. лв. на 60.840 млн. лв., ако бъде записана цялата нова емисия от 10.140 млн. акции.

Новите акции са с номинал 1 лв. и емисионна стойност 2.25 лв. за брой. Срещу всяка стара акция дружеството ще издаде едно право, а с пет права ще бъде записвана по една нова ценна книга.