След края на снощното заседание, FOMC към FED очаквано запази без промяна Федералната Фондова лихва в рейнджа 0.00%-0.25%. Федералният резерв посочи, че икономиката на САЩ се разширява умерено/сдържано, а безработицата отбеляза "значителен спад", но все още остава във високи нива, като има по-нататъшно подобрение на пазара на труда.

Домакинските разходи и бизнес запасите напредват (покачват), а инфлацията остава сдържан, като очаква инфлацията да бъде в или под прицелното ниво от 2%г./г. Все пак ФЕД посочи, че има повишение на цените на петрола и бензина.

ФЕД отбеляза, че жилищният сектор все още остава депресиран.

ФЕД отново подчерта, че икономическите условия - включващи ниски нива на използване на ресурсите и потиснати перспективи за инфлацията в средносрочен план - вероятно оправдават извънредно ниските нива на Федералната фондова лихва поне до към края на 2014г.

Подобно на предишното заседание на FOMC към FED в края на януари, вчерашното решение беше отново взето с 9 срещу 1 глас, като отново члена на ФЕД - Лакър гласува против ангажимента на Резерва да запази рекордни ниската лихва до към края на 2014г.

ФЕД отново посочи наличието на низходящи рискове за икономическите перспективи свързани главно с напрежение на глобалните финансови пазари, но все пак отбеляза, че има известно отслабване на това напрежение спрямо своето изявление след заседанието през януари месец.

Като цяло решението и изявлението на FOMC към FED след края на снощното заседание беше очаквано и малко по-позитивното изявление относно икономическото развитие на САЩ е сигнал, че на този етап не може да се очаква обмисляне на трета програма за "количествени улеснения".

Поради това, след края на снощното заседание на ФЕД, последва ново покачване на долара на forex пазара.