В днешно интервю за BBC радио, шефът на МВФ - Кристин Лагард каза, че Гърция е положила много усилия, за да спази условията по Втория спасителен план на страната, но трябва да направи повече. Тя каза, че ребалансирането в Еврозоната вече е в ход и че напускане на Гърция на Еврозоната не е предпочитания сценарий за МВФ.

"Гърция трябва да направи повече, това е положението", посочи Лагард. "Тя има да извърви дълг път, вече положи усилия, но трябва да направи повече в т.ч. и повече структурни реформи", заяви шефът на МВФ.

Лагард каза, че интервюто си за BBC радио, че има противоречивост в Гърция. От една страна гърците не желаят да изтърпят нужните стриктни мерки на икономи и реформи за да оставят в сила плащанията по Втория спасителен план за страната и по този начин да останат в Еврозоната. "В същото време, Гърция много силно подкрепя да остане в Еврозоната", посочи Лагард.

Тя каза, че докато излизане на Гърция от Еврозоната не е предпочитаната опция от страна на МВФ, "ние трябва да бъде подготвени за всички възможни положения". Тези положения включват и възможността Еврозоната може да напомпа/да налее повече пари в Гърция, заяви Лагард.

"Ясно в момента е, че Еврозоната е големият епицентър на кризата", заяви Лагард и добави, че "това е сложна ситуация...Аз не мисля, че паниката е добро средство и движеща сила за благоразумни решения, като те трябва да бъдат здравомислещи".