Парламентарната група на ГЕРБ предложи в началото на днешния пленарен ден като точка в дневния ред да влезе изборът на Бисер Петков за управител на НОИ с мандат до 20 май 2013 година, съобщава news.bg.

Припомняме, Петков е предложението на финансовия министър Дянков, което се е наложило в управляващата партия, след като герберите в парламента се опитаха да лансират преди няколко месеца своя колежка за шеф на НОИ, но номинацията не мина.

НОИ не е на ГЕРБ, НОИ е на цялата държава, изтъкна от своя страна Димитър Главчев и призова депутатите да гласуват доверие на Бисер Петков.

Драгомир Стойнев посочи, че Коалиция за България ще се въздържи при гласуването. Той се възмути, че номинираният не е в пленарна зала.

Парламентарният шеф Цецка Цачева обясни, че Бисер Петков й се е обадил, за да информира, че ще закъснее, защото бил в задръстване.
Преди 2 месеца Бисер Петков е предложен от финансовия министър Симеон Дянков, припомни още Стойнев. Явно финансовият министър е най-големият кадровик в страната, предположи червеният депутат.
Социалистите обаче не пропуснаха да изтъкнат, че Петков е техен кадър и му пожелаха успех в работата му в НОИ.

Професионалист и експерт с изключителни качества, с тези думи номинираният от Симеон Дянков Бисер Петков бе описан от Хасан Адемов от ДПС. Въпреки това, за партията на Доган неговата кандидатура не е приемлива, защото Петков е специалист по капитални пенсионни схеми и от ДПС искат ясен отговор за посоката, по която ще върви пенсионната система у нас.
С неговия избор ще се случат онези реформи, които са необходими, категорична бе шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова. Не бива да политизираме този избор, настоя тя.