В разгара на кампанията по сключване на застраховка "Гражданска отговорност", екипът на Money.bg направи справка за цените на полиците, които ще са нужни на шофьорите през 2008 г. Проверката показа, че за леките автомобили (от „до 1500 куб. см" до „над 2500 куб. см") цените варират от 129 лв. до 300 лв.

Все още не всички дружества са готови с предложенията си за следващата година. Първата застрахователна компания, над която се спряхме е ЗАД Аремеец. За лек автомобил от 1500 куб. см до 1800 куб. см,  цената на застраховката възлиза на 145 лв., като дружеството предлага от 5 до 10 лв. отстъпка от цените за всички автомобили, които не са с рисковата софийска регистрация (С или СА). Тарифната таблица с цените на застрахователното дружество, важи за автомобили с регистрация в София и липса на ПТП през последните 3 години.

Цената за задължителната застраховка  "Гражданска отговорност" на ЗД Евроинс АД е 146 лева. Тя покрива територията на България и Европейският Съюз и не се изисква допълнителната полица „зелена карта". От компанията припомнят, че към обявените цени се добавя и 11.40 лв. за контролен талон и стикер. Традиционно, дружеството прави специални отстъпка в размер на 15% за лекари, стоматолози, военни, полицаи, учители, пенсионери, инвалиди. Преференциалните условия ще важат само за потребители от тези групи, които са направили своята полица най-късно до 10.12.2007 г.

Цената на полицата, която  предлагат от Български Имоти АД за най-масовите автомобили е 141 лева.

От "ДЗИ Общо застраховане" АД  също публикуваха информация относно тарифните си планове, като за следващата година клиентите на дружеството ще могат да застраховат автомобилите си срещу 144.40 лева.

За момента няма данни за тарифните таблици на Булинс АД, Дженерали Холдинг АД и Булстрад АД. На сайтовете на тези дружества, информацията предстои да бъде актуализирана.