На 15.09.2006 г. започна функционирането на първата агенция на ING Животозастраховане във Варна - Агенция Одесос, съобщиха от финансовата институция.

Стартът на животозастрахователните операции във Варна е част от стратегията на компанията до края на 2006 г. да бъдат открити 12 офиса в цялата страна.

От 2001 г. ING предлага пенсионноосигурителни услуги на българския пазар като управлява три пенсионни фонда - Универсален, Професионален и Доброволен.

ING Пенсионно осигуряване има над 200 корпоративни и над 260 хиляди индивидуални клиенти, а клонът във Варна предоставя услуги на 40 хиляди клиенти в града и региона от 2001 г.

Животозастрахователните продукти са важно допълнение към пенсионноосигурителните услуги в реализиране на основния стремеж на компанията да помага на хората да планират финансовото си бъдеще.

Предлагането им в България е част от стратегията на ING да бъде лидер в животозастраховането и пенсионното осигуряване в Централна и Източна Европа.

ING е глобална финансова институция, предлагаща банкови, застрахователни и пенсионноосигурителни услуги на повече от 60 милиона клиенти в над 50 страни по света.

В България ING обслужва над 800 корпоративни и над 260 хиляди индивидуални клиенти чрез ING Банк и ING Пенсионно осигуряване. ING Животозастраховане пренася в България 150-годишния опит на ING в животозастраховането.