Стратегическата марка No 1 на Нестле в шоколадовия бизнес - KIT KAT, навършва 75 години. Над 70 държави в цял свят се включват в празниците от 10 до 15 октомври по случай годишнината, която ще бъде отбелязана и в България. Очаква се до края на годината в страната да бъдат продадени близо 20 000 000 шоколадови десерта KIT KAT, съобщават от "Нестле България".

В България марката е лансирана през 2002 г. През 2010 г. KIT KAT вече е лидер на пазара на шоколадови десерти и непрекъснато изненадва с нови предложения под формата на различни вкусове и иновативни формати. За дебюта на KIT KAT на българския пазар, Нестле инвестира над 4.3 милиона долара, а България става втората страна в Европа, в която се открива линия за производството на KIT KAT Chunky.

От момента, в който през 1935 г. за първи път във Великобритания се произвежда Rowntrees Chocolate Crisp, до днес са запазени рекламното послание „Have a break, Have a KIT KAT" и идентичността на марката. Днес KIT KAT присъства на всички континенти, като в момента разновидностите на десерта са над 100, а на различните пазари се предлагат различни вкусове и формати.

През 2005 г., марката KIT KAT се разширява в категорията на шоколадовите дражета с лансирането на KIТ KAT POP CHOC. Капиталовата инвестиция във фабриката в София за производството и износа за eвропейски страни на KIT KAT POP CHOC достигна около 2,3 милиона евро.

През 2007 г. в страната е направена и най-голямата инвестиция на Нестле в шоколадовия бизнес на стойност над 10 милиона евро за производството на KIT KAT Senses, а фабриката на "Нестле в България" е избрана за компетентен център за производството на шоколадови продукти за Европа и става един от трите най-големи центрове за производство на KIT KAT. Шоколадовият десерт KIT KAT се произвежда само в 3 европейски центъра, като всеки един от тях е специализиран в различни разновидности на продукта. Освен във фабриката на Нестле в София, KIT KAT се произвежда още в град Йорк, Великобритания и в град Хамбург, Германия. Всички безмитни магазини по света предлагат само произведени в София десерти KIT KAT.

Днес под марката KIT KAT в България се продават няколко  различни формати шоколадови десерти KIT KAT: KIT KAT CHUNKY, KIT KAT CHUNKY Caramel, KIT KAT CHUNKY White, KIT KAT CHUNKY Hazelnut, KIT KAT Pop Choc и KIT KAT SENSES. През 2010 г. бе лансиран и нов, по-достъпен формат на KIT KAT на фина цена, както и лимитирана серия KIT KAT Santa Claus, специално за коледните и новогодишни празници.