Британският вестник The Times публикува списък с 10-те най-известни бизнесмени зад решетките за измами.

Ако най-възрастният от тях излежи целия срок на присъдата си, то ще излезе от затвора на 86 години, а най-младият сред тях ще бъде на свобода на 47 години.

В списъка попаднаха двама представители на телекомуникационния гигант WorldCom, генералният директор Бърнард Еберс и финансовият директор Скот Съливан.

Първият беше осъден още през 2005 г на 25 години затвор , а на втория му предстои да седи в затвора само 5 години. Той е признат за виновен, че е подправил финансовите резултати на WorldCom общо за 11 млрд.долара, предизвиквайки най-големия банкрут в историята на САЩ.

Денис Козловски, който е отбелязан като затворник №05A4820, по-рано стоеше начело на компанията Tyco International, произвеждаща продукция в повече от 100 страни по света. В момента излежава 25 години  за кражба на 150 млн. долара от компанията.

В хода на разследването беше установено, че 2 млн. долара са били похарчени за рождения ден на жена му,  а 6 000 долара били платени за нестандартен душ в дома им. След Козловски за същия срок в затвора влезе и финансовият директор на компанията Марк Шварц.

Още един дует вече е в затвора. Този дует оглавяваше огромна компания - Enron. Генералният и финансовият директор Джефри Скилинг и Андрю Фестоу са укривали милиардните загуби на компанията, лъгали са акционерите и са създали нелегална финансова схема.

В резултат на това компанията претърпя крах и 4000 души загубиха работата си и своите пенсионни осигуровки на стойност 2 млрд.долара.

Освен вече изброените, в списъка влязоха и генералният директор на верига аптеки RiteAid (8 години, които бяха намалени на 7), основателят и директор на фармацевтичната компания Imclone (7 години), генералният директор на финансовата група Versailles (6 години), а също и шефа на Wembley (3 години).