1 548 броя недекларирани авточасти и 2 200 къса цигари без акцизен бандерол задържаха митническите инспектори на Митнически пункт Лесово при пресечени два опита за контрабанден внос от Турция през последното денонощие, съобщават от агенция "Митници".

Авточастите са иззети при митническа проверка на лек автомобил  марка „Рено Меган" с турска регистрация. Шофьорът е обявил, че не внася никаква стока или валута за деклариране. При проверката в багажника на колата са открити обаче 1 548 броя недекларирани различни авточасти, светлоотразители, лампи, катарами за автомобилни колани и др. автоаксесоари. Срещу 49-годишния турски гражданин с инициали Н.А. от гр. Истанбул е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Иззетите 2 200 къса /110 кутии/ контрабандни цигари са открити при съвместна проверка със служители на Гранична полиция в пригодени за тайници фабрични кухини по купето на лека кола марка „Мерцедес" с българска регистрация. Цигарите са от четири различни търговски марки, като всички кутии са с надписи „DUTY FREE". Съставен е акт за митническо нарушение срещу пътуващата в автомобила 34-годишна българска гражданка с инициали С.И. от гр. Ямбол, която е признала, че цигарите са нейни.

Общо 19 опита за контрабанден внос на цигари от Турция са пресечени от митническите инспектори на Лесово само през последния месец.