Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на изпълнителния директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски" АД за класиране и избор на изпълнител за възлагане на обществена поръчка с предмет „Доставка чрез покупка, включително монтаж и инсталиране на медицинска лабораторна апаратура, оборудване и обзавеждане за МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски" АД - Кърджали по проект „Трансгранично сътрудничество за повишаване на технологичното приложение и обучение по молекулярна биология", финансиран по оперативна програма за европейско териториално сътрудничество България - Гърция 2007-2013 г. по договор № В1.13.01".

Проучването на КЗК показа, че назначеният външен експерт в състава на оценителната комисия не притежава необходимата квалификация в съответствие с предмета на обществената поръчка, което води до незаконосъобразност на състава на комисията като цяло. Извършеното нарушение е съществено и води до отмяна на решението за избор на изпълнител, доколкото нелегитимният състав на комисията води до незаконосъобразност на всички извършени от нея действия.

КЗК връща процедурата на етап повторно назначаване на оценителна комисия, която отново да провери, оцени и класира офертите.