Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на Председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" за класиране на участниците и определяне на изпълнител в процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Извършване на одит по изпълнение на дейностите и отчитане на разходите по проектите от втория етап на Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013г."

Производството установи, че класираният на първо място участник „Глобъл Одит Сървисез" ООД е декларирал различни приходи от одитна дейност за периода 2008 - 2010 г. в офертата си и на своя сайт в интернет. По този начин възникват съмнения относно достоверността на декларираните от участника пред възложителя обстоятелства чрез представените документи в офертата му.

Тъй като посочените данни в Интернет не са били известни на възложителя и той не е могъл да съобрази действията си съгласно соченото в тях, а от своя страна КЗК не може да изземва функциите на оценителната комисия и да прави преценка на документи, които не са представени в производството по издаване на решението за избор на изпълнител,

Комисията връща преписката с указания оценителната комисия да провери декларираните от участника приходи от одиторска дейност за посочения период и да изиска доказателства за достоверността на заявените обстоятелства, като в зависимост от представената информация да упражни правомощията си по ЗОП.

КЗК връща процедурата на етап разглеждане на документите в плик № 1 и преценка на условията за допустимост, съобразно мотивите в решението.