Категорично няма да жертваме качеството на големите инфраструктурни проекти за сметка на сроковете. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в сутрешния блок на БНТ.

Тя потвърди готовността автомагистрала „Тракия" да бъде пусната от 1 юли тази година. „Аз още веднъж потвърждавам готовността сроковете, с които работят и към момента изпълнителите, позволяват на 1 юли да имаме готова магистрала „Тракия", без да сме жертвали качеството."

„Въпреки всичко, вие знаете, че проверката е висша форма на доверие. Аз смятам, че това е много важно и именно за това разпоредих още от миналата седмицата проверка. От деня на проверката независимият строителен надзор, колегите от АПИ, които са на място, екипи, и следят за качеството и изпълнението на работата, мобилната лаборатория също е там", каза още мининстърът.

Имаме сериозни, високо специализирани машини, един камион, който следи за стабилността на пътя, дали основата е качествена, дали равността е добра, дефектометър и всички останали машини, които използваме са там и са на място. Абсолютно всеки един ден до 1 юли те ще следят за качеството, допълни Лиляна Павлова.