Ние не сме се събрали да се харесваме. Така земеделският министър Мирослав Найденов коментира по bTV реплика на финансовия министър Симеон Дянков към него, че повече трябва да работи и по-малко да говори. По думите на Найденов всеки върши своята работа, но е важно тази работа да бъде обяснявана на обществото.

„Всеки има право на мнение, оценките обаче може да дава само премиерът. Преди три седмици във вашия ефир той ми даде много добра оценка и в това отношение аз притеснение нямам", подчерта министърът.

Според него реплика се преекспонира, тъй като в пространното интервю на Дянков по темата има едно изречение, което е в минало време и се отнася за работата на Държавен фонд „Земеделие".

„Ние с него наистина сме коментирали работата на фонда и той настояваше там да има промяна. Случи се тази промяна. По мое предложение на поста изпълнителен директор беше назначен неговият началник на кабинета, за да има по-тясно сътрудничество", обясни Найденов.

Той допълни, че многократно министрите са получавали обратния призив от премиера да говорят и обясняват: „Аз винаги съм обяснявал теми, които са актуални. Не мисля, че се говори повече".

По повод обвиненията на фермерите Мирослав Найденов коментира въпроса с програмата за субсидиране за единица площ. Оказва се, че фермери получават санкции вместо пари след новото заснемане на земите за т.нар. слой „допустимост". Земеделските производители дори обвиниха ДФ „Земеделие" в корупция при избора кой да вземе субсидия.

Министърът обаче обори твърденият им като обясни, че работи интегрирана компютърна система под контрола на Европейската комисия, която разпределя средствата без човешка намеса.
Разликата в предишните години и сега е, че чрез въвеждането на европейския регламент при нерегламентираности в над 20% от заявената площ се отхвърля цялата.

Той обеща да разгледа лично случаите на недоволните фермери,  като сам направи справка в системата на земята, с която кандидатстват за субсидии.