Работим по пътната инфраструктура в цялата страна, каза в рубриката "Гореща точка" на TV 7 министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя уточни, че освен по магистрали и първокласни пътища се работи и по малки второкласни и третокласни пътища. Това е изключително важна инфраструктура там където няма магистрали, защити тезата си строителният министър.

Ще положим усилия следващото лято да можем да пътуваме поне до Ямбол по чисто новата магистрала "Тракия", обеща Лиляна Павлова. Според нея е много важно за всички туристи и всички българи да могат да пътуват бързо и безопасно до морето.

Търга за западната дъга на магистрала "Люлин" ще е в началото на 2012 г. Тези осем километра и половина са изключително важни, за да може трафика да се влее в околовръстното на София, обясни плановете на строителното министерство Лиляна Павлова. По думите й ако няма жалби по търга още лятото на следващата година можем да започнем изграждането на отсечките.

В плановете на министерството са и 42 километра нов път от София до Калотина. Това ще е скоростен път с по две ленти от двете страни и ще е по-евтин.

Европейските пари идват, когато си свършим работата, отговори на обвиненията, че пътищата се правят с бюджета Лиляна Павлова. Тя даде пример с магистрала "Тракия". По нея са платени 216 млн. лв. и в момента сме ги декларирали за възстановяване, обясни Павлова.

Ние строим 3 хил. километра пътища, а тройната коалиция направи 5 километра от магистрала "Люлин", твърди Лиляна Павлова.

Имаме много какво да почерпим като опит от Израел по отношение на управлението на водите, каза още строителният министър.