Днес порталът за архитектура и строителство citybuild.bg организира конкурс под мотото "Най-добър строителен продукт на годината".

Мероприятието се провежда с подкрепата на Българската търговско-промишлена палата, Софийската търговско-промишлена камара, Камарата на архитектите в България, Националната строителна федерация, Асоциацията на търговците на строителни материали и "Български строителни маркети" и съдействието на фирмите "Winslow Developments, "Теразид" и "Билдинг".

Победителите в конкурса няма да бъдат избрани от специално жури, а ще бъдат определени чрез онлайн гласуване от читателите на портала. Право на участие в надпреварата имат всички фирми-производители, вносители, дистрибутори на строителни материали, продукти и изделия.

Сред участниците в състезанието са фирмите фирмите "Теразид", "Сен-Гобен Вебер България", „Максит", „Велукс", „Хенкел", „Ардекс", „Линднер", „Винербергер", „Ксела",„Ондулин", „Изомакс", „Беткерс" и други.

61 продукта се състезават за престижното отличие, което ще бъде връчено в десет категории: Градивни материали, Топлоизолации и фасадни системи, Материали и системи за сухо строителство, Хидроизолации, Покривни системи, Сухи строителни смеси, Дограми, Водопровод и канализация, Настилки, Бои и лакове.