Най-големият проблем в София са жилища, които не са въведени в експлоатация. Живеещите там не си плащат данъците и таксите. Това каза пред бТВ кметът на София Йорданка Фандъкова, пише БГНЕС.

Направихме добра координация с другите институции. Заедно с НАП, и със заместник-градския прокурор работим заедно, за да започнем проверките от "Бояна" и "Панчарево", където бяха направени снимките от НАП, допълни Фандъкова. Малко ще се окажат сградите, които нямат разрешение за строеж.

Проблемът е в годините назад, когато София се строеше хаотично, но законно, в момента е шансът, че имаме волята да направим тези проверки и да си съберем данъците, заяви Фандъкова. Въпросът е по какъв начин тези сгради са били електро и водоснабдявани и от там ние ще тръгнем. Въпрос на лоша координация е несвършената добре работа, но в тези проверки целим да проверим има ли сгради без разрешение за строителство, има ли сгради и колко са те, които не са въведени в експлоатация, но се ползват, добави столичният кмет. Работата на Столичния инспекторат е не да събира пари, а да налага глоби и да контролира, каза още столичният кмет Йорданка Фандъкова.