От 1 април 2013 г. Петър Стоилов е новият Регионален бизнес мениджър на Nestlе PURINA PetCare и като такъв ще ръководи дейностите на бизнес „Храни за домашни любимци" за шест балкански страни: България, Сърбия, Черна гора, Албания, Македония и Косово.
Петър Стоилов завършва образованието си в Техническия университет в Габрово през 1997 г. и има магистърска степен по търговия и маркетинг.

Присъединява се към екипа на Нестле България през 2001 г. като Бизнес мениджър на Nestlе Professional. В продължение на девет поредни години той развива силен екип от професионалисти в сферата на продажбите и успешно утвърждава категорията за решения за консумация извън дома на Нестле България.

През 2010 г. Петър Стоилов е назначен за Национален търговски мениджър в Nestlе Adriatic, където ръководи развитието на продажбите за Сърбия. Като част от екипа на Nestlе Adriatic успешно установява стратегическа промяна в дистрибуционната мрежа на компанията и растежа на сладоледения бизнес на Нестле на сръбския пазар.

Nestlе PURINA PetCare е част от NESTLЕ SA от 2001 г. насам, когато Нестле придобива Ralston Purina. Nestlе PURINA PetCare предлага висококачествени продукти и рецепти за здравословно развитие и растеж на домашните любимци. Компанията е отдадена на своя ангажимент да предоставя актуални и иновативни подходи за подобряване на живота на кучетата и котките.