Намаления на лифт карти и хотелски услуги до 30 процента са въведени в Пампорово в края на ски сезона, съобщиха от Регионалната туристическа асоциация "Родопи". През март се наблюдава снижение на туристическия поток в курорта, главно поради спад при чуждестранните ваканционни групи. Зимният сезон в Пампорово се очаква да продължи до Великден.

През първите седмици на март хотелиерите в ски курорта въвеждат обичайните за "нисък сезон" намаления на нощувки и хотелски услуги от 19 до 30 на сто. С 9 лв. поевтинява и дневната лифт карта, която вече струва 41 лева.

Допълнителни намаления с екстри и отстъпки се залагат в пакетните оферти за уикенд почивка и за Великденските празници, насочени главно към привличане на българските клиенти.

Хотелите в Пампорово в момента работят при заетост на легловата база под 50 процента, отчитат от асоциация "Родопи". До края на ски сезона курортът ще разчита предимно на български и балкански туристи.

Намаления от 15 март има и за ски зоната в Банско и Боровец .
Ски картите в Банско са с 20-процентно намаление на цените от 15 март. Досега това намаление беше от 1 април, съобщи pochivka.com.
Дневната карта за възрастен от 55 лв. пада на 45 лв. Цените за студентите ще бъдат 40

В курорта Боровец цената на дневната карта за всички лифтови съоръжения на възрастен през делничните дни става 44 лв. от 15 март, спрямо досегашните  55 лв. През почивните дни цената й пада от 45 лв. на 28 лв.