Още три МОЛ-а ще отворят врати скоро за радост на шопинг маниаците. Трите проекта на полската компания Globe Trade Centre у нас се изграждат по план, съобщават от българския офис на фирмата. Международната верига за търговски комплекси Galleria стъпва чрез GTC в Стара Загора, Варна и Бургас. Планиран е и четвърти МОЛ в Русе.

Galleria Стара Загора и Galleria Варна са в напреднала фаза, a миналия месец приключи и първата фаза по изграждането на Galleria Burgas. Морският проект е ситуиран в бившата индустриална зона на града и е сред най-перспективните според мениджмънта на GTC, тъй като това е единственият район в Бургас, където е възможно разрастване и развитие на нови жилищни и търговски площи. В непосредствена близост до Galleria Burgas големи вериги от типа Big box като Кауфланд, Практикер и Mobbo вече са отворили врати, а Айко предстои да бъде открит.

Проектът в най-напреднала фаза, Galleria Stara Zagora, ще отвори врати в края на август тази година. Голяма част от търговските площи в него вече са заети, като инвеститорът се надява до пусковия срок да има заетост до 85 - 90%. В началото на миналия месец бе обявено официалното подписване с модния гигант Inditex, който ще присъства с четири марки освен в Стара Загора и в Galleria Varna и Galleria Burgas.

Говорейки за трите проекта под марката Galleria, Ивана Божичевич, маркетинг и лизинг директор в GTC, сподели, че паралелно с желанието си да осигури световно познати марки за търговските си центърове, инвеститорът отделя специално внимание на местния бизнес и наемателите. Идеята е тези центрове да се превърнат в оживени средища на социален живот - любимо място за шопинг, срещи и забавление.

Globe Trade Centre S.A. (GTC) е създадена  в Полша през 1994 г. , листвана е на Варшавската борса, а в момента инвестира в Централна и Източна Европа: Полша, Унгария, Чехия, Румъния, Сърбия, Хърватска, България, Словакия, Украйна и Русия. В момента портфолиото на GTC включва 130 проекта.

През 2007 г. Globe Trade Centre S.A. бе обявен за най-добрия предприемач в Югоизточна Европа в номинациите за наградите Europa Property SEE Real Estate.

GTC България е 100% дъщерно дружество на GTC S.A. Фирмата навлиза на българския пазар с четири проекта за търговски центрове GALLERIA. Освен трите МОЛа, компайнията планира да изгради и Galleria Русе.