Министерството на енергетиката ще бъде отделно от икономиката и туризма, ако ГЕРБ управлява отново. Това обяви на среща с бизнеса в Пловдив лидерът на партията Бойко Борисов, предаде агенция Фокус.

Министерството на икономиката и туризма се разделя от министерство на енергетиката. Министерствата се разделят, за да се концентрират усилията в усвояването на средства по програма „Конкурентоспособност".

Има огромен ресурс от служители, които трябва да се стремят да стигнат до всеки човек, това е огромната ни цел, каза Борисов. Всеки трябва да има възможност, добави той. Всяка изрядна фирма, която не е правила данъчни нарушения, трябва да бъде одобрявана максимум в седемдневен срок. Борисов обяви още, че ГЕРБ мисли и за създаването на електронно управление. Ако за него няма достатъчно пари в бюджета, ще се вземе заем - 500 милиона лева.

Ще бъде направено и Министерство за електронното управление. Това ще реши въпроса с мотаенето, бюрокрацията и корупцията. Това са ни жизнено важните пунктове в програмата, добави Борисов.